tag

30 day challenge – week 6 ‘Twee dingen waar je spijt van hebt’

Iedere week kun je een artikel verwachten van de ”30 day challenge”. Ik kies er bewust voor omdat 1 keer per week te doen.
Vandaag is de vijfde opdracht aan de beurt.
De vorige opdracht 5; ‘De betekenis achter mijn blognaam’ + uitleg’ vind je hier. Het opdrachtoverzicht vind je hier.

Een hele moeilijke opdracht, al zeg ik het zelf. Ik vind niet dat ik persé ergens spijt van heb in het leven. Misschien wel jammer dat iets zo gelopen is. Ik kan dan wel op twee dingen komen. Ik kon geen derde item bovenwater halen.

Wil je weten waarom bij bepaalde dingen zo gelopen zijn? Lees dan gauw verder.

Scouting

Door persoonlijke omstandigheden van bepaalde mensen is het helaas zo gelopen dat ik en mijn vriend gestopt zijn bij scouting. We hebben samen eigenlijk de knoop doorgehakt om weg te gaan. Als ik alleen door zou gaan, zou het voor mijn vriend ook niet prettig zijn. Heel jammer, want leiding geven aan een groep kinderen deden we met veel plezier. We kozen ervoor om gelukkig te zijn. Inmiddels zijn we meer dan 6  jaar samen!

Je vraagt je natuurlijk vast of ik het mis. Aan de ene kant wel, vooral het leiding geven aan de kinderen en het organiseren van hele leuke activiteiten. De vrijdagavond borrels waren ook altijd gezellig. Kortom ieder weekend zaten we eigenlijk daar. Nu heb ik ook genoeg te doen qua afspraken, weekendjes weg, werken etc. Ik leverde er uiteindelijk wel een stukje vrijheid voor in wat ik nu weer terug heb.
Voor mij (en mijn vriend) zit het goed zo.

 

Knutselwerkje gemaakt met stagekinderen.

Verkeerde studie(s)

Ken je dat? Dat de opleiding die je wilt volgen je als muziek in de oren klinkt. Dat had ik dus. Eerst volgde ik de opleiding ‘Kunstzinnige Therapie’. Een HBO opleiding gericht op tekenen, schilderen, boetseren in combinatie met therapie. Ik dacht hier mijn creativiteit in kwijt te kunnen. Dat ging prima, de theorie was helaas andere koek. Het was heel zweverig. Ik begreep het gewoon niet helemaal. Na ongeveer drie kwart jaar stopte ik met deze opleiding. Ik werkte tussendoor en ondertussen zoeken naar nieuwe opleidingen met verschillende open dagen.

Opleiding nummer twee was de PABO (HBO) waarmee je leraar of lerares wordt. Ik vond het heel leuk en tevens met kinderen werken. Ik vond het best spannend, nieuwe opleiding, stage en gelijk lessen verzorgen. Ik merkte aan mezelf dat ik echt heel veel moest geven voor de opleiding en dat ik er weinig voor terug kreeg. Ik had veel moeite met bepaalde vakken, waaronder taal. Ik ging wel over naar het tweede jaar, omdat ik voldoende studiepunten had bereikt. Het tweede jaar dacht ik lekker te gaan, maar een niet zo fijne stage en beoordeling zorgde voor roet in het eten. Ik was er best door geraakt. Ik deed zo mijn best, maar het wilde blijkbaar niet lukken. Helaas was mijn begeleider toen niet echt bezig geweest met mij te begeleiden, maar meer de klas onder controle houden. Helaas hebben dat soort situaties vaak ook een nadelig effect op je stagebeoordeling, bij mij dan.

Ik moest mijn stage herkansen, wat ik deed bij een super leuke school en klas! Langzaam kwam ik weer tot bloei en leerde ik veel bij. Na deze stageperiode was het schooljaar voorbij. Ik kwam nog een stageperiode te kort, plus een aantal tentamens en verslagen die ik moest herkansen of niet kon doen door de vertraging.

Het eerste jaar ronde ik gelukkig wel af. Ik had mijn propedeuse binnen! Ik besloot niet door te gaan naar jaar drie, maar jaar twee over te doen. Extra stage te lopen, zodat ik meer ervaring op zou doen. Ik had weer een leuke klas en stagebegeleider. Wel bleef ik hakkelen met de taalgerichte tentamens. Tjee sommige had ik nu al 4x herkanst en bleef maar tegen bepaalde dingen aan hikken. Ik besloot na te denken wat ik nu eigenlijk wilde. Ik was moe, op, wilde niet tot het uiterste gaan. Na sommige toetsen na 6x niet halen, was de koek op.
Spijt? Nee, ik heb er juist ontzettend veel van geleerd. Alleen jammer van de deuk in mijn zelfvertrouwen en kunnen. Dat heeft wel even geduurd voordat ik daar enigszins over heen was.

Waar heb jij spijt van of waarom is bij jou iets ander gelopen dan verwacht?

 

Liefs,
Jessica

 

Advertenties

2 gedachten over “30 day challenge – week 6 ‘Twee dingen waar je spijt van hebt’

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s