persoonlijk

Angsten overwinnen

Toch wel een gek om een om de titel ‘Angsten overwinnen’ bovenaan een blog te zetten.
Ik ga iets doen wat ik van te voren niet had gedacht dat ik het zou doen. Althans het moment dat ik de reis boekte bij sprsme voelde ik me goed.

Lees gauw verder om te weten wat mij hierover bezighoudt. 

Onze pup! ❤

Rond maart boekte ik een ‘Solo Together’ reis bij sprsme. Ik wist van te voren wel wat ik kan verwachten, zoals mede reisgenoten, slapen in een hostel, citytrip en vliegen. In maart werkte ik ook nog niet mijn volledige uren en kon ik goed mijn rust verdelen.

De laatste paar weken ben ik zo aan het worstelen met mezelf, niet wetende waar het aan het ligt. De vinger er niet op kunnen leggen en dit dolgraag willen weten. Het lukt mij nog niet om dit los te laten. Het vreet energie, ik blijf moe en waarschijnlijk zit het in mijn ‘koppie’.

Tweede pinksterdag trok ik het echt niet meer. Ik was op en had gewoonweg geen puf meer. Ik slaap nooit ’s middags omdat ik dat eigenlijk niet kan en anders ’s avonds niet meer slaap. Mijn lijf had het nodig om bij te tanken. Ik heb er aan toegegeven, hoezee! Het deed veel goed. ’s Avonds ook gewoon op tijd naar bed gegaan en besloten dat ik dinsdag niet naar school zou gaan. Toegeven aan een extra rustdag en onze puppy bench training geven en op tijd uitlaten.  Toos maakt enorm veel goed en geeft positieve energie. ❤
Mijn moeder stuurde me nog even een bericht met bel de huisarts nu maar en sluit wat dingen uit. Gelukkig wist die lichamelijk wel het een en ander uit te sluiten en snapte mijn geworstel. Ik heb nu waarschijnlijk ‘de genadeklap’ te pakken. Voor de zekerheid beperkt bloedprikken op vitamine D, B12 en schildklier. Einde van de week kan ik bellen voor de uitslag. Dan zit ik wel op bestemming onbekend en bel ik maandags wel als het lukt….
Het vervelende is dat ik ook ben afgevallen wat iedereen ziet. Dat is geen lolletje als je in korte broek en hemd loopt. Tijd geven is het enige wat ik kan doen. Net zoals grenzen aangeven, nee zeggen en mijn persoonlijke ruimte behouden. Lief zijn voor jezelf, zoals Sanny van het kanaal Sanny Verhoeven op YouTube, zegt.

Daarom vind ik het ook zo spannend dat ik donderdagochtend om 10:00 op het vliegveld in Eindhoven heb afgesproken voor de sprsme reis die dan plaatsvind tot en met zondag.

Het roept angst en onzekerheid op, een heel hoop gedachten en slecht slapen. Tweede pinksterdag kocht ik ook melatonine tabletjes. Als ik sneller inslaap, pieker ik minder. Dat hakt er ook in. Die pilletjes gaan zeker mee mijn koffer in.
Ik ben heel benieuwd hoe ik het ga ervaren en wie weet helpt het mij om die positieve weg te gaan bewandelen. Een paar dagen weg uit de dagelijkse sleur, zonder werk, katten, hond, vriend.
Woensdag nog werken en dan mijn koffer inpakken.

Oftewel ik ga letterlijk mijn angsten aan en overwinnen.

Ik wilde dit graag even van mij afschrijven. Een korte update hoe het gaat met mij.

Hoe gaat het met jou?

 

Liefs,
Jessica

Advertenties

4 gedachten over “Angsten overwinnen

 1. Is niks mis mee om verder hulp te zoeken. Beter is om te leren om te gaan met het piekeren dan (zonder recept van de dokter, dan) met melatonine aan de gang te gaan. En dat kun je: je hoofd even leren uitzetten als het moet.
  Bench training is zo fijn: we hadden de bench in eerste instantie alleen voor de puppie-tijd aangeschaft, maar meneer ziet het nu als zijn eigen ‘kamertje’, voor als hij even rust nodig heeft! Zelfs de katten mogen er niet ongenodigd binnenstappen!

  1. Dank je wel. Melatonine is lichaamseigen stof en gelukkig mild. Ik neem het ook niet iedere dag. De laatste tijd vergeet ik het ook.
   Heerlijk. Bij ons laten de katten gelukkig de bench volledig met rust. Op de een of andere manier snappen zij wel dat het echt het plekje van Toos is.
   Nu gaat ze er langzaam af en toe ook gewoon in liggen. Zo lief om te zien.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s