2019·persoonlijk·Studeren / studentenleven

Teleurstelling en niet opgeven

Hey leuk dat je weer eens mee leest op mijn blog.
Een beetje gekke titel, maar dit is nu iets wat mij op het moment bezig houdt of beter gezegd door mijn hoofd spookt.

 

Een burn-out met een lichte depressie als gevolg is niet niks. Waarschijnlijk al langer bezig zonder dat ik het door had. De druppel kwam tijdens onze verhuizing. Ik werkte vier dagen en ging één dag in de week naar school. Ik volg een opleiding tot apothekersassistent. Waar 2017 ontzettend naar eindigde, stond 2018 in het teken van herstel en lichte terugval. 2019 was ehh druk, rommelig, mezelf leren kennen, afspraken bij de psycholoog en school ging ook gewoon door.
Inmiddels zat ik in mijn laatste, derde, jaar. Je kan het al aanvoelen: deadlines!
Ondanks dat niet alles van harte ging, heb ik geknokt om alles af te ronden zodat ik examen kon doen afgelopen zomer. Ik heb last van faalangst en stress komt dan ook gelijk om de hoek kijken. Dit doet zoveel met je. Weliswaar zijn het moment opnames maar helaas ik haalde één praktijkexamen niet. Voor de zomer weer herkanst en daar een cruciale fout gemaakt. Weer gezakt. Gelukkig was er een optie met examencommissie mailen voor een tweede herkansing hopelijk nog voor de zomer.
Voor de zomer ging niet meer lukken, dus afgelopen week mocht ik weer voor herkansing. Klasgenoot besloot school vlak na de zomervakantie te mailen of het software programma al werkte, zodat er nog geoefend kon worden thuis. Dit werd geinformeerd bij de ICT en bleek niet mogelijk. Bij het examen zou het nog niet werkzaam zijn vanwege updates. Wij vertrouwden dit niet, want niet alles kun je zo vinden of begrijpen in het naslagwerk. Een mail naar de examencommissie was gestuurd. Uiteindelijk is er vanuit school geregeld om examen te doen in een apotheek. Achteraf wel fijn, want etiketten printen etc. i.p.v. met de hand schrijven! Het gaf veel meer een gevoel van echtheid. De dames daar die aan het werk waren, lieten ons gewoon  onze gang gaan en kletsen ook met ons. Het was soms ook een beetje chaos en afleiding terwijl je bezig was. Docenten die niet wisten hoe dat programma werkte. Plus voor een docent die daar naast school werkte en nog kwam helpen op haar vrije dag!
Helaas voor mij in een klein moment van onoplettendheid net het verkeerde geneesmiddel gepakt en dit totaal over het hoofd gezien. Een gegronde reden uiteraard om te zakken. Ik baalde ontzettend en boos op mezelf. Hoe kon dit gebeuren? Als ik opgelet had, was ik geslaagd. Zo stom.
Nu is het afwachten wat er gaat gebeuren vanuit school. Moet ik weer een half jaar naar school, alleen om die lessen te volgen met examen in februari, komt er een extra examenmoment of iets totaal anders. Voor nu afwachten en loslaten. Ik weet dat ik het kan en geef niet op. Dat papiertje komt er hoe dan ook!

Day Zero Project ben ik ook lekker mee bezig. Ik lees rustig boeken, kijk series, films, probeer wat hobbyprojecten op te pakken om af te maken. De zolder ligt een beetje stil. Dat komt wel weer.
En alweer 2,5 maand niet naar de kapper geweest om te knippen. Is het al 1 december? Nog even doorzetten dus.

De afgelopen tijd waren er al voor verschillende concerten en theatervoorstellingen kaarten gekocht. Nu heb ik weer kaarten gekocht. Nightwish heb ik nu al twee keer gezien. Dat blijft genieten met Floor Jansen als zangeres. Wil je haar ook eens andere dingen zien doen dan met haar band, kijk dan even naar het programma ‘De beste zangers’ wat op NPO wordt uitgezonden.
Gisteren werd geloof ik bekend gemaakt dat Within Temptation en Evanescence samen gaan touren in Europa en Amsterdam wordt ook bezocht. Yes, dat kaartje is ook binnen. Evanescence ben ik in mijn eentje geweest en dat was geweldig. Within Temptation kan altijd een goede show neerzeten. Ik heb de band al heel vaak zien optreden. Twee grote namen dat gaat vast een toffe avond worden. Beiden zijn volgend jaar pas. Ik heb weer iets om naar uit te kijken.
Komende vrijdag gaat de kaartverkoop voor de band Greenday in. Vriend gaat proberen om daar kaarten voor te krijgen. Het lijstje met concerten blijft groeien. Dat vind ik helemaal niet erg.
Ga jij graag naar een concert of theatervoorstelling?

Liefs,
Jessica

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s